WeMakeThe.City: De Gracht van de Toekomst

Kennisactiewater gaat de buurt in! Hoe ziet de gracht van de toekomst eruit?

Amsterdam wil aardgasvrij. En in de komende decennia moeten er ook kademuren in de grachtengordel worden vervangen. Als er toch verbouwd moet worden, biedt dat een kans om de 9 Straatjes in één klap een stuk toekomstbestendiger in te richten.

Op deze middag verkent Kennisactiewater – met buurtbewoners, vertegenwoordigers van Waternet, Alliander en de gemeente – hoe de gracht van de toekomst eruit zou kunnen zien. Het casus gebied is 9 straatjes, in de historische binnenstad.

Na een korte presentatie van de kansen die we met de gemeente, Waternet en Alliander hebben geïdentificeerd, werken we met de bewoners. We worden daarin bijgestaan door een architect, die zich al jaren bezig houdt met de vraag: hoe verduurzaam je de historische binnenstad, met behoud van de culturele waarde en identiteit?

Wanneer: Zaterdagmiddag 23 Juni 2018
Hoe laat: Van 14:00 tot 16:30
Waar: De Universiteitsbibliotheek, Singel 425, 1012 WP Amsterdam. Belle van Zuylenzaal – Borden en studenten zullen u de weg wijzen in het gebouw

Deze middag is onderdeel van WeMakeThe.City, maar gratis toegankelijk voor deelnemers aan Kennisactiewater. Wilt u deze middag bijwonen, schrijft u zich dan HIER in op ons aanmeldformulier.