Regieteam Ondergrond op volle kracht

Na het grote event Amsterdam Ondergronds op 4 oktober in De Meervaart is er de afgelopen periode gewerkt aan het vormgeven en compleet krijgen van het regieteam Ondergrond. Er staat nu een team van zo’n 15 enthousiaste collega’s, dat samen de regievoering op de ondergrond verder gaat brengen.

Het team heeft een programmaplan voor de jaren 2024-2025 opgesteld met 6 dragende pijlers (zie visual hieronder). Het team houdt zich bezig met de dagelijkse knelpunten in de praktijk en met het bouwen aan structurele veranderingen. Dat omvat zaken als verbeteren van dataverzameling over de ondergrond, verhelderen van beleidskaders, integraal meenemen van de ondergrond in projecten en het verbeteren van processen. Ook een structurele basis voor het regieteam ondergrond binnen de gemeentelijke organisatie staat op de (ontwikkel)agenda.

Loop jij tegen een urgent knelpunt in de ondergrond aan of heb je goede ideeën of vragen over regie op de ondergrond, meld je dan bij dit team via ondergrond@amsterdam.nl