Wat Koppelkansen doet

Binnen Koppelkansen werken de Gemeente Amsterdam, Waternet en Liander samen aan een duurzame, circulaire stad waarin het prettig wonen, werken en leven is voor al haar inwoners, ondernemers en bezoekers. Samen proberen ze slimme, integrale oplossingen te ontwerpen die bijdragen aan meerdere opgaven en ambities tegelijk in het beheer en de ontwikkeling van de stad.

De oplossingen komen tot stand uit een iteratieve aanpak: innovatieve ideeën worden tijdens een specifiek proces van samenwerking uitgewerkt. Daarbij worden de gezichtspunten van betrokkenen op diverse posities, specialismen en organisatielagen integraal samengebracht. Ook wordt voortgebouwd op de kennis en ervaringen uit andere projecten. Door circulaire stappen in het proces in te bouwen, worden zowel de innovaties als het proces van samenwerking onderwerp van voortdurende verbetering. Deze co-creatieve aanpak van innovatie en kennisontwikkeling noemen we binnen Koppelkansen Wezenlijke Winstpunten.

Lessen & Ontwikkelingen
uit de praktijk

Hoe leer je met systeeminnovatie aan de slag te gaan in jouw praktijk?

Hoe benut je meest effectief de ruimte in de overvolle ondergrond?

Hoe breng je koppelkansen van prototype tot schaaltoepassing?

Hoe ontwerp en ontwikkel je de openbare ruimte integraal?

Hier jouw praktijkvraag?

Help ons relevante innovaties te ontwikkelen; laat ons weten welke innovatievraag of systeembelemmering in jouw praktijk het meest actueel is!

Hoe maak je de mindset van omdenken een vaardigheid in jouw team?

Hoe creëer je een organisatieproces voor de ontwikkeling en realisatie van systeeminnovatie?

Hoe los je met één oplossing meerdere problemen tegelijk op?

IGP casusgebieden

Langs deze weg ontwikkelt Koppelkansen kennis in 4 casusgebieden in Amsterdam:
Wallengebied, Buiksloterham, Bloemenbuurt en Havenstad.

De Wallen


IGP casusgebied

Buiksloterham


IGP casusgebied

Bloemenbuurt


IGP casusgebied

Havenstad


IGP casusgebied

Vanaf 2023 richt Koppelkansen zich op het verder doorontwikkelen van kansrijke prototypes van zowel technische innovaties als vormen van (integrale) samenwerking.

Meer weten?

Koppelkansen ontwikkelen we in de praktijk, en het is teamwork. Wil je meer weten over onze oplossingen en samenwerkingen? Voor elk focusgebied is een ambassadeur met wie je contact kunt opnemen.

Meervoudige Waardecreatie

Leergang Systeeminnovatie

Instrument voor Omdenken

Download hier onze PDF-presentatie met Tips & Tricks over hoe je in jouw organisatie nu al aan de slag zou kunnen gaan met het ‘omdenken’ van bestaande structuren en belemmeringen.

Koppelkansen